lørdag 10. august 2013

Risotto



Du trenger : (til 4 porsjoner)
3 dl Risottoris
1 dl tørr hvitvin
1 stor sjalottløk
8 dl hønsekraft (1 terning utblandet)
1 stor neve revet parmesan
1/2 sitron

Grønnsaker og/eller sopp.

Slik gjør du :
Finhakk sjalottløk, og ha det i en kjele sammen med olje. Fres til løken blir myk og gyllen.
Ha i risen og bland med løken. Tilsett hvitvin og skvis en halv sitron. La dette trekke inn i risen under stadig omrøring.
Nøkkelen til en god risotto er 100 % tilstedeværelse.
Tilsett så ca en halv desiliter buljong av gangen, og la det trekke helt inn under omrøring før du tilsetter en ny dose buljong. Når du har tilsatt ca 5 dl buljong, bør du begynne å smake.
Når risen er al dente minus, hiver du oppi det du ønsker av grønnsaker (less is more). Tilsett deretter 1 dl buljong og ha i parmesanen.
Rør om og server.

Tips :
Hold deg ved gryta hele tiden, og rør ofte. Hvis du svir risen må du hive alt og begynne på nytt.

Vintips:
Her funker det meste. F.eks rosevin, fruktig hvitvin og lett rødvin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar