torsdag 15. august 2013

Helstekt sjøtunge


Du trenger :

Sjøtunge eller smørflyndre som det også kalles. (250-400 gr per pers)
Smør
Rapsolje
Kapers
Persille
Sitron
Salt og pepper

Slik gjør du:
Beregn en flyndre per pers. Få fiskehandleren til å flå begge sider av fisken, eller spør Pernille, eller se på denne videoen:
http://www.klikk.no/mat/spise/article753368.ece
Salt og pepper på begge sider av fisken.
Hakk opp 1/2 neve persille per flyndre og gjør klar sitronbåter og kapers (ca 2 ss per flyndre).
Ha rikelig med olje og smør i panna og stek på middels sterk varme, 3 - 4 minutter på hver side.
Mot slutten av steketiden ha i en ekstra klatt med smør og legg kapers og persille oppå fisken. Øs smør over.
Legg på tallerken og klem litt sitron over.
Server.

Vintips: Hvit burgunder som for eksempel; Bourgogne blanc, Puligny-Montrachet eller Mersault.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar