søndag 25. august 2013
Cæsarsalat
Du trenger : (2 porsjoner)
10 Blader romanosalat
Parmesan
5 Skiver bacon
1 Stort kyllingbryst (vi brukte Stangekylling)
Persille
3 Skiver tørr loff
Meierismør
2 Fedd hvitløk
2 Ansjos
4 Eggeplommer
1/2 Sitron
1 ss Worcestershiresauce
1 ss Dijonsennep
1 dl Olivenolje
Slik gjør du :
Salt og pepre kyllingen og stek den i panna med skinnsiden ned i 4 minutter. Vend og stek ett par minutter på andre siden. Sett kyllingfileten i ovnen på 120 grader med steketermometer. Når kyllingfileten har en kjernetemperatur på 65 grader er den ferdig. La den hvile på benken i minst ti minutter før du skjærer i den.
Legg ansjos, 1 fedd hvitløk, eggeplommene, sennep, Wsaus og olivenolje i hurtigmikseren, og gi gass. Smak til med sitron, salt og pepper.
Rist loffeskivene i brødristeren. Skjær i terninger. Varm 100 gr smør i panna og ha i brødbitene. Press ett hvitløksfedd over og ha på salt og pepper. Når du har stekt de gode og crispy strør du over finhakket persille, og tar plata av varmen.
Stek bacon i småbiter. Høvle parmesan.
Legg salaten på askjetten, topp med brødkrutonger, bacon og skivet kylling. Tilsett parmesan og til slutt dressing.
Vintips :
Tørr hvitvin eller rosevin.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar