søndag 25. august 2013

Cæsarsalat


Du trenger : (2 porsjoner)

10 Blader romanosalat
Parmesan
5 Skiver bacon
1 Stort kyllingbryst (vi brukte Stangekylling)
Persille
3 Skiver tørr loff
Meierismør
2 Fedd hvitløk
2 Ansjos
4 Eggeplommer
1/2 Sitron
1 ss Worcestershiresauce
1 ss Dijonsennep
1 dl Olivenolje

Slik gjør du :

Salt og pepre kyllingen og stek den i panna med skinnsiden ned i 4 minutter. Vend og stek ett par minutter på andre siden. Sett kyllingfileten i ovnen på 120 grader med steketermometer. Når kyllingfileten har en kjernetemperatur på 65 grader er den ferdig. La den hvile på benken i minst ti minutter før du skjærer i den.

Legg ansjos, 1 fedd hvitløk, eggeplommene, sennep, Wsaus og olivenolje i hurtigmikseren, og gi gass. Smak til med sitron, salt og pepper.

Rist loffeskivene i brødristeren. Skjær i terninger. Varm 100 gr smør i panna og ha i brødbitene. Press ett hvitløksfedd over og ha på salt og pepper. Når du har stekt de gode og crispy strør du over finhakket persille, og tar plata av varmen.

Stek bacon i småbiter. Høvle parmesan.

Legg salaten på askjetten, topp med brødkrutonger, bacon og skivet kylling. Tilsett parmesan og til slutt dressing.

Vintips :

Tørr hvitvin eller rosevin.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar