søndag 25. august 2013

Grillet sjøkreps



Du trenger :

1 - 2 Rå sjøkreps per pers.
Persille
Hvitløk
Meierismør
Maldonsalt

Slik gjør du :

Del krepsen i to på langs. Knekk av klørne. Fjern tarmen fra ryggen som finner på en av halvdelene. Legg krepsen på en rist med kjøttsiden opp. Strø litt salt over.
Bland smør, hakket persille og presset hvitløk ( til 4 personer trenger du en stor neve med persille, ett stort hvitløksfedd og 53,4 gr smør :) ).
Smør persilleblandingen på krepsene. Varm grillen, til maks og sett inn krepsene høyt i ovnen i 5-7 minutter avhengig av størrelse.

Hvis du ønsker, kan klørne kokes i 5 min i kokende vann med to never salt. Serveres med loff og hjemmelaget majones.

Vintips :

2010 Olivier Leflaive Bourgogne Blanc Les Sètilles (Chardonnay)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar