Du trenger :
150 gram durumhvetemel
150 gram hvetemel
3 egg
1 ts salt
2 ss olje
(Her kan du bruke 300 gram durumhvete men vi fikk et godt resultat med blandings)
30 gram tomatpesto
2 ss finhakket persille
30 gram ungarsk pølse (andre typer funker selvfølgelig, feks chorizo)
30 gram ost (vi brukte Sorte Sara, men andre typer funker)
Ta frem kjøkkenmaskinen og sett i den s-formede eltekloa. Ha i 250 gram mel (la 50 gram hvetemel være igjen til å spe i etterhvert og til litt elting på benken). Ha i egg, salt og olje, og elt alt til en en glatt og fin deig. Klumper den seg, ta i mer mel, så blir den fin til slutt. Elt så deigen litt på benken med litt mel, når deigen ikke vil ta til seg mel er den ferdig. Legg deigen i plast i kjøleskapet i minst 30 minutter.
Gjør klar fyllet. Hakk pølse og ost i små biter, bland det sammen med persille og pesto.
Ta fram pastamaskinen.
Del deigen i fire. Rull de fire delene i pølser og legg tre av dem tilbake i kjøleskapet. (Vi brukte bare halvparten av deigen til ravioli, resten kan oppbevares i kjøleskapet i opptil fem dager).Ta så en pølse og klem den flat, ca 1/2 cm. Kjør deigen gjennom det tykkeste trinnet på pastamaskinen, fold den på tvers og kjør igjen. er langsidene litt frynsete, fold langsidene inn mot midten og kjør igjen gjennom. Vend deigen i mel mellom hver runde gjennom maskinen. Kjør deigen gjennom på alle trinn til det tynneste trinnet.
Legg den lange leiven på benken. Vi markerte halve leiven med en espressokopp og la en teskje med fyll midt i sirkelen. Pensle med vann rundt fyllet. Legg den andre halvdelen av leiven over, klem ned rundt fyllet og bruk espressokoppen til å skjære ut ravioliene.
La dem hvile 15 min og kok 10 og ti stykker i en stor kjele i 2 - 3 minutter.
Server med litt god olje, hakket persille og revet parmesan.
Vintips: Barbera d´Alba
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar