mandag 12. oktober 2015

Wienerschnitzel



Du trenger :

Kalvekjøtt
Egg
Hvetemel
Brødsmuler av loff
Rapsolje
Salat
Sitron
Sukker
Salt

Slik gjør du:

Bank 15 mm skiver av kjøttet med kjøtthammer til en tykkelse på
3-5 mm. Salt kjøttet.
Lag en "produksjonslinje" med kjøtt, pose med mel, pisket egg og brødsmuler.
Rist ett kjøttstykke i melposen, dypp så i eggeblandingen, vend i brødsmulene.
Stekes på middels varme i rapsolje i 2-3 minutter på hver side, eller til
gyllen og sprø.

Salat:

Kok opp et par dl vann, og tilsett 3 ss sukker.
Løs opp sukkeret.
Ha blandingen i salatbollen og tilsett kaldt vann.
Klem en halv sitron i vannet og slipp sitronen opp i vannet.
Avkjøles. Riv salaten i munnfullbiter.
Legg salaten i salatbollen med den avkjølte vesken og la ligge til servering.




Ps. Husk å klemme litt sitron over schnitzlene før du spiser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar