mandag 12. oktober 2015
Wienerschnitzel
Du trenger :
Kalvekjøtt
Egg
Hvetemel
Brødsmuler av loff
Rapsolje
Salat
Sitron
Sukker
Salt
Slik gjør du:
Bank 15 mm skiver av kjøttet med kjøtthammer til en tykkelse på
3-5 mm. Salt kjøttet.
Lag en "produksjonslinje" med kjøtt, pose med mel, pisket egg og brødsmuler.
Rist ett kjøttstykke i melposen, dypp så i eggeblandingen, vend i brødsmulene.
Stekes på middels varme i rapsolje i 2-3 minutter på hver side, eller til
gyllen og sprø.
Salat:
Kok opp et par dl vann, og tilsett 3 ss sukker.
Løs opp sukkeret.
Ha blandingen i salatbollen og tilsett kaldt vann.
Klem en halv sitron i vannet og slipp sitronen opp i vannet.
Avkjøles. Riv salaten i munnfullbiter.
Legg salaten i salatbollen med den avkjølte vesken og la ligge til servering.
Ps. Husk å klemme litt sitron over schnitzlene før du spiser.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar