søndag 23. februar 2014
Syltet torsk med rød relish
Du trenger: (til 6 p som forrett)
600 g torskerygg
6 tomater
2 sjalottløk
1 søt rød paprika
olivenolje
chillipulver eller rød chilli
Til laken :
1,5 l vann
0,5 dl eddik
1 sitron i skiver
3 ss sukker
1 ss salt
1 ss hel pepper
Slik gjør du :
Kok opp vannet og tilsett lakeingrediensene. Sett på svak varme og trekk fisken i porsjonsstykker i 3 min. Ta kjelen av varmen og la fisken ligge 20 min i den varme laken, før fisken i laken settes kaldt i minimum 5 timer.
Grill paprikaen under grillen og fjern deretter skallet, - skjæres i strimler. Skold tomatene i kokende vann og fjern skallet. Del tomatene i 4 båter og "scoop" ut frø og vann med en skje, slik at du bare har kjøttet igjen.
Skjær sjalottløk i skiver og stek de til de er gylne i olivenolje, på svak varme.
Tilsett paprika og tomat og smak til med chillipulver (skal være litt hot)
Legg fisken på glovarme askjetter og legg ett par skjeer relish oppå. Klem litt sitron og noen dråper god olivenolje over.
Vintips : Riesling med restsødme f.eks Joh. Jos. Prüm Graacher Himmelreich Riesling Spätlese
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Hei. Skal fisken ligge i laken i 5 timer? Eller tas opp etter 20 min?
SvarSlett