søndag 25. august 2013
Krepsesuppe med epler og reker
Du trenger :
Til kraften :
Hummer, kreps og/ eller rekeskall (Ca. 500 gr til èn kilo)
4 ss Tomatpurè
1 Gulrot
1 Gul løk
1/2 - 1 Flaske tørr hvitvin
Ca. 5 dl vann
Rapsolje
Slik gjør du :
Fres grovhakket løk og gulrot i litt olje. Når dette er mykt, tilsett skallene og 2-4 ss tomatpurè (avhengig av mengden skall). Fres skallene på litt høy varme i ca. fem minutter.
Tilsett hvitvinen og la det koke opp. Fyll opp med vann til det dekker skallene. La dette putre i ca. 30 minutter. Tips, det lukter ganske kraftig av skalldyr, så det er en god idè å gjøre dette utendørs.
Når vesken har trekt til seg alle de gode smakene siler man kraften av. Reduser så kraften til ønsket smak (den bør være litt kraftig). Jeg reduserer dette til ca. 1/3.
Til suppa :
3 dl Fløte
Tomatpurè
Chilli
1 ts Rød rogn per pers.
Bladpersille
Ca. 10 Pillede reker per pers.
2 Epler
Slik gjør du :
Kok opp kraften, og ha i 2 dl fløte og 1 ss tomatpurè. Smak til med salt, tomatpurè, fløte og evt chilli. Kutt opp eplebiter i små terninger, og legg dem på bunnen i suppeskålen. Legg så pillede reker og topp med 1 ts rød rogn. Deretter heller du opp suppen og strør litt finhakket bladpersille over.
Vintips :
2011 Joh. Jos. Prûm Graacher Himmelreich Riesling Spâtlese
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar