lørdag 25. oktober 2014

Coq au vin


Du trenger : (Fritt etter hukommelsen) til ca 4 pers.

En smålubben kylling på 1,5 kg +
100 gram bacon
2 gule løk
8 fedd hvitløk
6-8 småløk f.eks. sjalottløk.
2 stenger stangselleri
2/3 gulrøtter
12 champignon
Frisk timian
Laubærblader
Tomatpure
1/2 flaske rødvin
1/2 L kyllingbuljong (evnt kraft du koker selv)
Salt og pepper
Smør og rapsolje
Maizena
Hvetemel
Persille

Slik gjør du:

Parter kyllingen i bryst og lårstykker. Del bryst i to og del resten i passe store biter. Da står du igjen med ett skoll som er utmerket til å koke kraft på. (om skal lage din egen kraft, så bruner skollet godt, sammen med eventuelt annet avskjær fra kyllingen. Heller på vann og lar den stå å putre til du trenger krafta i ca en til to timer. Etter hvert som du skreller grønnsaker til retten, hiver du alt skall etc oppi kraftgryta.)

Start med å frese bacon i en jerngryte. Ta opp baconet, og legg det til side. Vend kyllingstykkene i mel, salt og pepper, og brun kyllingbitene i baconfettet. Legg kyllingen til side. Tilsett litt olje i gryta og fres hakket gul løk, hvitløk og selleri i skiver, og ta ut. Når det er gyllent, tar du det ut og legger til side. Fres gulrøtter i store biter og hele småløk i gryta, ta ut og legg til side. Fres champignon og ta den ut.

Ha litt smør i jerngryta, og tilsett den hakka løken og stangsellerien, og legg kyllingstykkene oppå. Tilsett så en halv flaske vin og kok opp. Sil krafta fra kraftkjelen og tilsett kraft til det dekker kyllingen. Ha i salt og pepper. La det koke på svak varme i ca en time. Tilsett så grønnsakene, bacon, fire laurbærblader og tre grener timian, og la det putre en time til. Smak til med salt og pepper, og to-fire ss tomatpure. (evnt. dersom gryta er litt tyn, kan du ta ut litt veske og jevne med maizena, og så tilsette igjen).

Serveres med kokte poteter, ris eller deilig brød.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar