søndag 9. mars 2014

Andeconfit med rødløkskompott og lun rosenkålsalat




Du trenger:

Andelår
Andefett
Hvitløk
Hel pepper
Olje
1/2 sellerirot
2 mandelpoteter
4 små rødløk
Rødvinseddik
Sukker
Hvitvin
Rosenkål
Fløte
Smør
Salt og pepper

Slik gjør du:

Legg andelårene i grovt salt natten over i kjøleskap.

Skyll av saltet og tørk av fuktighet. Brun i panne ett par minutter på hver side. Legg i gryte og dekk med andefett. Sleng oppi fem hvitløksfedd og 1 ss hel pepper. Settes i ovnen på 100 grader under lokk i fem timer.

Finhakk løken og to fedd hvitløk, og stek dette til det blir gyllent. Tilsett 2 ss sukker, en halv desiliter rødvinseddik og en 1/2 dl  hvitvin. Reduser til nærmest sirup og smak til med salt, pepper og evnt mer sukker.

Kok potet potet og selleri mørt. Lag mos med fløte, smør, salt og pepper.

Kok rosenkål i to minutter, og skyll i kaldt vann. Skjær av endestykkene og skrell av bladene. Rett før servering legges de i varm stekepanne med litt smør, en skvett hvitvin, 1 ss sitron, salt og pepper. Dette tar ca tre minutter.

La andelårene renne av seg fettet og sett de i varm ovn (220 gr) og fyr opp grillelementet. Følg med som en hauk, for dette svir seg fort... ref. bildet.

Server når skinnet er sprøtt.

Vintips:

Syrefrisk lett rødvin av eksempelvis Pinot Noir eller Nebbiolo.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar