søndag 9. mars 2014
Andeconfit med rødløkskompott og lun rosenkålsalat
Du trenger:
Andelår
Andefett
Hvitløk
Hel pepper
Olje
1/2 sellerirot
2 mandelpoteter
4 små rødløk
Rødvinseddik
Sukker
Hvitvin
Rosenkål
Fløte
Smør
Salt og pepper
Slik gjør du:
Legg andelårene i grovt salt natten over i kjøleskap.
Skyll av saltet og tørk av fuktighet. Brun i panne ett par minutter på hver side. Legg i gryte og dekk med andefett. Sleng oppi fem hvitløksfedd og 1 ss hel pepper. Settes i ovnen på 100 grader under lokk i fem timer.
Finhakk løken og to fedd hvitløk, og stek dette til det blir gyllent. Tilsett 2 ss sukker, en halv desiliter rødvinseddik og en 1/2 dl hvitvin. Reduser til nærmest sirup og smak til med salt, pepper og evnt mer sukker.
Kok potet potet og selleri mørt. Lag mos med fløte, smør, salt og pepper.
Kok rosenkål i to minutter, og skyll i kaldt vann. Skjær av endestykkene og skrell av bladene. Rett før servering legges de i varm stekepanne med litt smør, en skvett hvitvin, 1 ss sitron, salt og pepper. Dette tar ca tre minutter.
La andelårene renne av seg fettet og sett de i varm ovn (220 gr) og fyr opp grillelementet. Følg med som en hauk, for dette svir seg fort... ref. bildet.
Server når skinnet er sprøtt.
Vintips:
Syrefrisk lett rødvin av eksempelvis Pinot Noir eller Nebbiolo.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar