fredag 9. mai 2014

Bistecca sandwich


Du trenger : (2 smørbrød)

2-300 gr Flatbiff, mørbrad eller ytrefilet av okse.
2 Store brødskiver
Sitron
Noen skiver parmesan
Smør
2 Salatblader
1 Fedd hvitløk
Salt og pepper

Til tomatsalaten

3 Gode tomater
1/2 Rødløk
1 Neve persille
Olivenolje
Salt, pepper og sukker

Til majo

1 Eggeplomme
1 ts Dijon sennep
1 ss Hvitvinseddik
ca 0,5 dl Rapsolje

Slik gjør du :
Begynn med tomatsalaten, med mindre du skal bake brødet selv.
Skjær tomatene i små biter, finhakk rødløk og hakk persille. Bland og tilsett 2-3 ss olivenolje, 1/2 ts sukker, salt og pepper. La den stå i romtemperatur.


Fortsett så med majonesen. Ha en eggeplomme, en ts Dijon sennep og en ss hvitvinseddik i en bolle.
Kjør sammen med en stavmikser. Tilsett så en tynn stråle rapsolje imens du kjører stavmikseren.
Når du har ønsket konsistens er majonesen ferdig.

Skjær kjøttet i to ca 1 cm tykke skiver. Legg det på en fjel og bank de til ca en halv cm med en kjøtt hammer.
Ha på salt og pepper på kjøttet. Skjær to breie skiver brød og ha på smør eller olivenolje på begge sider.
Stek de i grillpanne på begge sider til de er gylne. Når brødet er ferdig stekt, gnir du hver skive inn med et halvt fedd hvitløk. Stek så kjøttet på høy varme i ca 2 min på hver side.

Legg opp med skive, majones, salatblad, rikelig med tomatsalat, kjøttet og noen skiver parmesan.
Til slutt klemmer du en båt sitron over, ha på salt og pepper og vips så har du en nydelig sandwich..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar