mandag 22. juli 2013

Crème brûlée

Dette trenger du til 6 porsjoner:
1 vaniljestang
2 dl kremfløte
2 dl helmelk
75 gram sukker
4 eggeplommer
Sukker til glasur på toppen ( ca 70 gram kanskje)

Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp fløte, melk, sukker, vaniljestang og frøene. Avkjøl melkeblandingen og sil den. 

Pisk sammen eggeplommene, tilsett den silte melkeblandingen mens du rører godt. Hell det over i ildfaste porsjonsformer. Sett formene i en dyp langpanne, hell i vann opp i pannen til ca 1/3 av formene. 
Stek i ovnnen på 150 grader i ca. 30-40 minutter. Desserten skal kjennes litt fast når du trykker lett på den. Avkjøl litt og dryss over et tynt lag sukker.  Ta frem crème brûlée-brenneren og brenn sukkeret til det har blitt lysebrun karamell. Den skal bli hard slik at du får den deilige kakke/knuse lyden når du spiser. Har du ikke brenner kan man visstnok sette desserten under grillelement, ca. 2-3 minutter mens du passer på til sukkeret har blitt til karamell. Ryktene forteller at noen også har oppnådd topp resultat med skismørings brenner. (Har aldri prøvd disse to siste alternativene selv, men er verdt et forsøk hvis du ikke har crème brûlée-brenner).

Vintips: Tokaji eller Sauternes

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar