fredag 26. juli 2013
Saltimbocca med ertepurè
Du trenger :
Schnitzel av kalv/svin eller kyllingfilet.
Spekeskinke
Parmesan
Salvieblader
Frosne selskapserter
Fløteskvett
Smørklatt
1 glass hvitvin
Salt og pepper
Kjøtthammer eller tilsvarende.
Slik gjør du :
Bank kjøttet flatt til det er ca 6-7 mm. (På bildet har jeg brukt Stangekyllingfilet delt horisontalt før banking).
Legg på to til tre salvieblader på kjøttet. Strø på revet parmesan, salt og pepper. Legg en skive spekeskinke oppå. (parmesanen fungerer som lim mellom skinken og kjøttet).
Stek kjøttet med skinkesiden ned først på middels høy varme. (6-7). I ca tre minutter. Snu og brun ett minutt på den andre siden, og sett panna i stekeovnen på 100 grader, i 5-8 minutter.
Kok ertene i saltet vann til de er nesten møre. Kjør til pure med stavmikser og tilsett fløte til ønsket konsistens. Til slutt ha i en smørklatt, og smak til med salt og pepper.
Når kjøttet er ferdig, legger du det tilside og varmer opp stekepannen. Når panna er varm tilsetter du en smørklatt og et glass hvitvin, og koker det opp. Når det er redusert til det halve, er alt klart.
Når alt ligger klart på tallerkenen så heller du sjyen over.
Vintips :
Smaksrik tørr Riesling (Gjerne GG) eller lett rødvin (Pinot Noir).
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar