lørdag 20. juli 2013

Rabarbra og jordbær dessert med hjemmelaget kjeks og creme fraiche krem






Du trenger til 6 personer:
1 kurv norske jordbær
200 gram rabarbra
100 gram sukker
2 ss potetmel
0,5 dl vann

150 gram hvetemel
100 gram meierismør
1 ss sukker
1 ts salt

1/2 boks creme fraiche
1 ss melis

Rabarbra og jorbær miks:
Vask og skrell rabarbraen og kutt den i biter. Kok opp med sukker og vann til bitene begynner og falle fra hverandre, ca 5-10 minutter.
Rør potetmelet ut i kaldt vann, hell i suppa i en tynn stråle mens du rører. Kok opp, avkjøl i kjøleskapet. Denne suppa skal bli tykkere enn vanlig rabarbra suppe.
Kutt jorbærene i fire. Bland sammen den avkjølte rabarbraen og jordbær.

Hjemmelaget kjeks:
Kutt kaldt meierismør i terninger. Smuldre raskt opp smøret i mel, sukker og salt for hånd til du får en jevn og fin deig. (Ikke for mye så smøret smelter av varmen i hendene) Juster med mer mel hvis den blir for bløt. Riv av eller smuldr opp i bitte små biter og legg utover bakepapir på en stekeplate.
Stek i ovnen på 180 grader i ca 10 - 12 minutter, til de blir gylne.

Pisket creme fraiche:
I mixmaster eller lignende (funker ikke for hånd) pisk creme fraiche og siktet melis slik at det ser ut som pisket krem.

Server jorbær og rabarbra blandingen med en god dæsj krem og strø over hjemmelaget kjeks. NYT!


Vintips:
Vylyan Icewine, eller annen frisk Icewine.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar