søndag 21. juli 2013
Foccacia
Du trenger:
1 kg hvetemel
1,5 pakke tørrgjær
1 ts sukker
2 ts salt
1 dl god olivenolje + 4 ss til pensling (du kan også bruke rapsolje i deigen..)
3 dl melk
6 dl lunkent vann
Maldonsalt til å strø på toppen
0,5 dl rapsolje til pensling
Bland sammen de tørr ingrediensene i en bolle. Hell i blandingen av melk, vann og olje. Rør til du har en jevn men veldig klissete deig. Dekk med plast og la heve ca 2 timer, til dobbel størrelse.
Når deigen er klar heller du litt rapsolje i en langpanne og smører oppover sidene. (I det siste har vi brukt en stor jerngryte i stedet for langpanne, for å få en litt tykkere foccacia).
Hell deigen i panna eller jerngryta og fordel jevnt utover. Pensle eller drypp olivenolje på deigen og lag dumper med fingrene, strø på godt med Maldonsalt. (Legg evt på fersk rosmarin, oliven eller lignende krydderier og godsaker du kan tenke deg å ha på toppen av foccaciaen).
Har du foccaciaen i langpanne stekes den på nederste rille i ovnen på 200 grader i ca 30 - 40 minutter.
Har du den i jerngryte stekes den på nederste rille i ovnen på 200 grader i 1 time og 10 minutter.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar