torsdag 3. juli 2014

Béarnaisesaus


Du trenger :

180 gr. Meierismør
3 Eggeplommer
2 Sjalottløk
3 toppa ss Estragon
1 gl. Hvitvin
2 ss Hvitvinseddik
Pepper
1 ss nøytral olje

Slik gjør du :

Finhakk sjalottløk og estragon. Ha det i en kjele med oljen og la løken bli litt myk på middels varme. Tilsett så vin, eddik og pepper og reduser til du har 4-5 ss sirup. Ha sirupen i en metallbolle. Smelt smøret. Kok opp vannbad som passer til metallbollen. Tilsett eggeplommene til sirupen og pisk. Sett så bollen med "røra" over det varme vannbadet og pisk til røra begynner å tykne. Tilsett så litt av det smeltede smøret men du pisker. Når den tykner igjen tilsetter du smør (osv til alt smøret er inne)
Dette er 10 ganger bedre enn fra pose.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar