lørdag 8. mars 2014

Rødbetrisotto med kamskjell


Du trenger: til 2 pers - som forrett.

50 gr risottoris
1 rødbete
2 kamskjell
Parmesan
2 sjalottløk
Hønsebulljong
1/2 glass tørr hvitvin
En klatt smør
Olje

Slik gjør du:

Fres finhakket sjalottløk i rapsolje til det blir gyllent. Tilsett risen og rør om. Tilsett ett halvt glass med tørr hvitvin. Finhakk rødbeten og ha den i risen. Spe så med kylling- eller hønsekraft (du trenger ca. 3 dl) i små porsjoner til risen al dente, og du har ønsket konsistens på risottoen.

Stek kamskjell i ca ett minutt på hver side, med salt og pepper.

Tilsett en neve revet parmesan i risottoen, sammen med en smørklatt. Juster konsistensen med kraft.

Vintips:

Riesling med lett sødme.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar