lørdag 8. mars 2014

Kalvekjøttboller med tunfisksaus



Du trenger:

Kjøttbollene:

200 gr kvernet eller hakket kalvekjøtt (vi grovhakket med kniv)
1 fedd hvitløk
En spiseskje timian
Salt og pepper (salt limer bollene sammen)

Tunfisksaus:

1 eggeplomme
1/2 boks tunfisk i olje (uten olja)
1 1/2 ss kapers
1 1/2 ansjos
Saften av en 1/3 sitron
1 dl olivenolje
2 ss vann eller kjøttkraft
Salt og pepper


Slik gjør du:

Bland hakket kjøtt med et presset hvitløksfedd, timianblader, pepper og litt mye salt. Sett i kjøleskapet en time, slik at det får limet seg sammen.

Kjør ingrediensene til tunfisksausen med stavmixern utenom oljen. Tilsett litt og litt av oljen til ønsket konsistens. Den skal være rennende omtrent som en tynn majones.

Stek bollene, og server med salat og tunfisksausen.

Vintips:

Tørr hvitvin.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar