søndag 9. februar 2014

Steinsopprisotto



Du trenger: (Til 2 pers)

ca 100 g risottoris
Tørket steinsopp
2 sjalottløk
En neve finhakket bladpersille
1 kyllingbulljong terning
1 glass hvitvin
En neve revet parmesan

Slik gjør du:

Legg den tørkede steinsoppen i en halv liter vann, i ca 30 minutter. Stek finhakket sjalottløk på middels varme til den er gyllen, i litt olje. Bland risen inn i løken, og tilsett et glass vin.

Legg kyllinbuljongen i en halv liter kokt vann, og tilsett vannet fra soppen. Spe risottoen med vesken med ca 1 desiliter om gangen. Under stadig omrøring tilsetter man mer veske når det har trukket helt inn i risen. Det tar ca en halv time å få inn 8 dl. (Hold igjen litt veske til slutten).

Fres steinsoppen i litt smør med salt og pepper. Smak på risen underveis. Den skal være al dente pluss før man tilsetter sopp, persille og parmesan.

Spe med resten av vesken til ønsket konsistens, rør inn en smørklatt. Server omgående.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar