søndag 9. februar 2014

Ekstravagant burger





Dette er en formidabel rett, og det tar ca to og en halv time å fullføre uten stress. (Det som tar tid utover brødet er chipsen, og hvis du ønsker dette må du begynne med potetene).

Du trenger :

Til 2 personer.

Burger:

Ca. 500 gr Entrecote
1 fedd Hvitløk
1 liten Sjalottløk
1 ts Oregano
1 ts Salt
1 ts kvernet pepper
Ost (vi brukte Port salut)
2 Gode tomater
2 Salatblader

Triple Cooked Chips: (Heston Blummenthal)

6 beate poteter
Rapsolje
Maldonsalt

Burgerbrød (8 stk):

1,4 dl vann
2 dl melk
1 ss sukker
3 ss olivenolje
25 gr fersk gjær
ca 500 gr hvetemel
3/4 salt
Sesamfrø, valmuefrø og egg til pensling

Dressing:

1 Eggeplomme
1/2 fedd hvitløk
1 ss kapers
2 ts Dijonsennep
1 ss hakket sylteagurk
2 ss Hakket bladpersille
1 liten finhakket sjalottløk
1 ss Hvitvinseddik
Saften av 1/3 sitron
1/2 dl Rapsolje

Slik gjør du:

Lag deigen i kjøkkenmaskin, og la den elte i 15 min. Løs opp gjæren i lunket vann (37 grader), og tilsett sukkeret i denne blandingen før du tilsetter resten av de flytende ingrediensene. Melken lunkes før den tilsettes. Settes til heving under plast. Deles i åtte boller, og klem dem flate på bakebrettet. La de etterheve, pensles og strøs med frø. Stekes i ovnene på 225 grader i 12 min.




Skjær potetene i ønsket form. Legg de i vann og skyll bort stivelse.
Kok potetene uten salt til de er skikkelig møre. Legg potetene på bakepapir og sett den i fryseren (40 min).

Renskjær kjøttet og fjern fettklumpen og noe bindevev. Finhakk dette til veldig grov kjøttdeig. Tilsett ingrediensene og bland godt med hendene. Settes i kjøleskap.

Ta ut potetene av fryseren, nå skal de være nesten gjennomfrosne. Varm opp 1 l rapsolje til ca. 130 grader, og legg 1/3 av potetene i til de er lett gylne. På denne temperaturen skal det boble litt, men ikke fosskoke. Legg potetene tilbake til fryseren (ca. 40 min).

Lag dressing. Bland alt det våte, utenom olje. Og kjør dette med stavmikser. Hakk grønnsakene. Spe vesken med olje til du får en tynn dressing konsistens. Bland i grønnsakene med en skje til slutt. Denne dressingen blir veldig syrlig, men det er med på å gjøre retten vinvennlig og fremheve kjøttsmaken.

Ta ut kjøttet og form to store tynne burgere. Maks 2 cm høye, da de vil trekke seg sammen ved steking.



Varm opp frityroljen til 180 og ta ut potetene. Legg oppi halvparten av potetene til de er brune i pluss minus fem minutter. Ta ut potetene og legg dem på papir slik at man får bort overskuddsoljen. Stek så burgere to minutter på hver side, på full gass. Dette gjør du mens du friterer siste halvdel av potetene. Når er burgeren er stekt, legg på en tykk osteskive og sett panna 30 sek under grillen i ovnen på høy varme. Salt potetene med maldon salt.


Legg opp brød, dressing, salat, burger, ost, tomat, dressing og brød.

Sannsynligvis er dette den beste burgeren du noen gang har spist.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar