søndag 9. februar 2014

Høyryggryte kokt i vin






Du trenger (6 personer) :

2 kg høyrygg av okse
10 gulrøtter
4 stenger stangselleri
1 gul løk
7 fedd hvitløk
2 bokser hermetiske plommetomater
3 laurbærblad
En halv neve fersk timian
1/2 desiliter rødvinseddik
3/4 flaske rødvin
salt og pepper

2 kg mandelpoteter
3 dl kremfløte
100 gr meierismør

Slik gjør du:

Skjør kjøttet i 3x3 cm store terninger. Brun kjøttbitene i en stor jerngryte i litt olje. Ta ut kjøttet og legg det til side når det er brunet.

Finhakk stangselleri, 3 gulrøtter, hvitløk og en gul løk. Fres dette mykt i kjelen. Tilsett rødvinseddik og la dette koke litt inn. Tilsett kjøttet og boksene med plommetomater, og rikelig med salt og pepper. Tilsett rødvin og la det koke opp. Knytt sammen bunten med timian og hiv oppi gryta sammen med laurbærbladene.

Sett stekovnen på 180 grader og sett kjelen inn i ovnen med lokk. La det stå i minst to timer og tilsett så gulrøttene i 3 cm store biter. Du må gjerne sjekke om kjøttet er mørt underveis. Om det er for mye veske, la kjøttet koke den siste timen uten lokk i ovnen. La dette stå i en time til. Voila!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar