torsdag 29. mai 2014

Fersk Ricottapasta med spicy tomatsaus



Du trenger:

Til pastadeigen

250 g durumhvete
250 g ricotta
3 egg
1 ts salt

Til tomatsausen:

8 sjallottløk
10 hvitløksfedd
4 søte paprika
2 medium sterke chilli
5 ss rapsolje
2 ss tomatpure
20 blader fersk basilikum
2 bokser hele hermetiske plommetomater
1 glass rødvin
noen klyper salt
4 ss revet parmesan

Slik gjør du:

Ha egg, durumhveten, salt og ricottaen i en bolle.
Bland dette sammen til en fast men porøs deig.
Sett dette i kjøleskapet.

Brenn paprikaen og chillien i stekeovnen på grill til skallet er svart.
Avkjøl og fjern skallet og frø.
Finhakk hvitløk og sjalottløk.
Ha olje i en stekepanne og stek løken myk på lav temperatur.
Tilsett så grovhakket paprika og finhakket chilli til løken.
Når dette har surret litt tilsettes de hermetiske tomatene og et glass rødvin.
Hakk opp tomatene litt med stekespaden.
Smak til med salt.


Rull ut deigen i fire pølser på en fjel.
Pølsene skal være ca 2 cm. tykke.
skjær så tynne skiver av pølsene som mulig. (ca 3 mm)
Legg de i kokende salta vann i 2-3 min.( når de flyter opp til overflaten er de ferdige.)
Hell av vann og tilsett pastaen i tomatsausen.
Hakk opp 20 blader Basilikum og bland det hele sammen i tomatsausen.
Riv litt parmesan over til slutt og server.









Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar