søndag 4. mai 2014
Svele "Ylajali"
Du trenger :
Sveler:
2 egg
1 dl sukker
3 dl kulturmelk
4 dl hvetemel
1 tskj natron
1 klype salt
Karamell:
1 neve sukker
50 gram Kvitseid smør
1 dl fløte (ca)
1 klype salt
1 ss hakkede hasselnøtter pr porsjon
1 kule god vanilje is
Slik gjør du:
Hasselnøtter - hakk hasselnøttene og rist i tørr panne til de blir gylne.
Karamell - Smelt sukkeret i panna på middels varme. Bland i smøret så det smelter så spe med fløte til ønsket konsistens. Ta høyde for at den tykner under avkjøling!
Sveler - bland egg og sukker godt, gjerne til eggedosis. Bland i kulturmelk. Sikt i hvetemel sammen med natron og salt. Rør alt sammen til en jevn og fin røre. La den hvile i kjøleskapet i minst 15 min. Vent med steking til alt annet er klart på tallerken. Lag små sveler, ca 5 cm i diameter. Det hjelper med bittelitt olje i panna så de ikke sitter fast.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar