søndag 4. mai 2014

Svele "Ylajali"


Du trenger :

Sveler:
2 egg
1 dl sukker
3 dl kulturmelk
4 dl hvetemel
1 tskj natron
1 klype salt

Karamell:
1 neve sukker
50 gram Kvitseid smør
1 dl fløte (ca)
1 klype salt

1 ss hakkede hasselnøtter pr porsjon
1 kule god vanilje is

Slik gjør du:
Hasselnøtter - hakk hasselnøttene og rist i tørr panne til de blir gylne.

Karamell - Smelt sukkeret i panna på middels varme.  Bland i smøret så det smelter så spe med  fløte til ønsket konsistens. Ta høyde for at den tykner under avkjøling!

Sveler - bland egg og sukker godt, gjerne til eggedosis. Bland i kulturmelk. Sikt i hvetemel sammen med natron og salt. Rør alt sammen til en jevn og fin røre. La den hvile i kjøleskapet i minst 15 min. Vent med steking til alt annet er klart på tallerken. Lag små sveler, ca 5 cm i diameter. Det hjelper med bittelitt olje i panna så de ikke sitter fast.




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar