mandag 27. oktober 2014

Lammecarre


Du trenger :  (Til 4-5 pers)

2 stk Lammecarre
1 Gulerot
1 Persillerot
1 Stang av stangselleri
2 Never med sopp
12 Mandelpoteter
Frisk timian og rosmarin
2 Fedd hvitløk
Smør
Fløteskvett
1 Sjalottløk
Salt og pepper
1/2 Flaske rødvin


Slik gjør du:

Finhakk hvitløk, timian og rosmarin (ca 1 ss av hver). Rut opp fettet på carre'ene og gni inn salt og pepper pluss hvitløk og urter. Brun carree'ne i stekepannen med litt olje på relativt høy varme.
Finhakk sjalottløk og fres det gyllent i pannen du brunet kjøttet i med litt smør. Tilsett så 1/2 flaske rødvin i pannen og la det redusere til ca 1dl. Sleng oppi 1/2 buljongterning og litt pepper underveis.
Når vinen er redusert så siler du den.
Skjær gulerot, persillerot og selleri i biter. Kok gulerot og persillerot i 2-3 minutter (de skal stekes litt rett før servering).
Kok poteter. Når de er møre, moser du de med en klatt smør og en fløteskvett (mengden bestemmer du selv). Tilsett salt når mosen er ferdig.
Sett lammecarre'en med steketermometer i ovnen på ca 150 grader. Når kjøttet når en temperatur på 58-60 grader tar du det ut og det hvile på en fjel.
Fres soppen i smør med salt og pepper, fres grønnsakene i egen panne med smør og smak til sausen med klump smør, salt og pepper. Sausen kan jevnes med maisenna.
Jeg synes det er smart med varme tallerkener. Legg opp grønnsakene, sopp og potetmos. Skjær opp kjøttet, legg på og hell sausen over.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar